четвер, 6 червня 2024 р.

 Природа наділила людський мозок величезною кількістю нейронів, що складають його ядро . Їх різноманітні зв’язки забезпечують свідомість, мислення, пам’ять, координацію і функціонування всього організму. Саме їх формування та забезпечує розвиток мозку.

Дуже важливо забезпечити розвиток обох півкуль мозку. Для цього проводяться прості вправи для одночасної їх тренування:

1.     Ліва рука лягає на праве плече, голова повертається направо, а погляд спрямовується на певний предмет. Потім голова повільно повертається ліворуч для того, щоб поглянути через ліве плече. Вправа повторюється аналогічно для правої руки і лівого плеча.

2.     Аркуш паперу береться в обидві руки. Їм треба помахати, одночасно задіюючи кисті рук, лікті і плечі.

3.     Початкове положення: руки на спинці стільця, одна нога відсувається назад, корпус подається трохи вперед. Робиться присідання на одну ногу з перенесенням на неї всієї ваги тіла. Потім, повільно вага тіла переміщається на відставлену назад ногу. Після 5-ти кратного повторення ноги змінюються.

4.     Одна рука стискається в кулак, а долоню інший повністю розпрямляється. Потім, руху рук змінюються. Цикл «кулак-долоню» спочатку проводиться повільно, а потім темп прискорюється.

5.     Пальці правої руки стосуються носа, а лівою рукою дістається праве вухо. Потім, слід бавовна в долоні, і руки міняються місцями.

6.     Права рука підноситься до скроні ( «під козирок»), а ліва — показує характерний жест «Класно!». потім руки міняються місцями.

7.     На одній руці пальцями зображується буква V, а на іншій — О. Руки періодично міняються місцями.

8.     Пальцями однієї руки треба показати «ніжки», а інший руки — « ріжки », періодично міняючи руки.

9.     Пазли на пальцях. На одній руці задіяні вказівний і середній пальці, на інший — мізинець і безіменний. Пальці поєднуються, імітуючи пазли.

10. Одночасно на обох руках проводиться почергове торкання великим пальцем інших пальців. Причому на одній руці вправу починається з мізинця, а на іншій — з вказівного пальця.

  УДАЧІ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар