четвер, 18 травня 2023 р.

10 психологічних тестів, щоб зрозуміти себе краще

Дізнатися про свій емоційний інтелект, рівень агресивності та темперамент
            Наскільки ви розумієте свої емоції, який маєте рівень стресостійкості та до якого типу особистості відноситеся? Можливо, проходження тестів не дадуть чіткої відповіді на ці запитання, але допоможуть краще себе зрозуміти. Нижче добірка психологічних тестів, які можуть стати у пригоді. Зазначимо, що деякі опитувальники складені російською або англійською мовами, очевидно, фахівці ще не встигли перекласти їх українською.

Зверніть увагу, що не зважаючи навіть на медичне підґрунтя деяких тестів, у випадку отримання тривожних для вас результатів, зверніться за більш коректним трактуванням до відповідних спеціалістів. Наприклад, раніше ми розповідали як працює психотерапевт, а також переповідали історію людини, для якої психотерапія стала порятунком.

Тест на визначення особистості

Дізнатися, що ви кмітливі та допитливі мислителі, які не можуть встояти перед інтелектуальними випробуваннями чи харизматичні лідери, які заворожують своїх слухачів? Тест допоможе зрозуміти, ким ви є.

Час проходження: 10 хвилин

 Пройти тест


Тест Сонді

Психіатр та психоаналітик Леопольд Сонді розробив цей тест для виявлення схильностей до психологічних відхилень. Лікар помітив, що у психіатричних лікарнях люди схильні спілкуватися з тими, у кого такий самий діагноз, як і в них. За схожим принципом він і створив цей тест, який складається з вибірки портретів, серед яких потрібно обрати найбільш та найменш привабливі.

Час проходження: 8 хвилин

 Пройти тест


Шкала депресії Бека

Шкала депресії Бека використовується для самодіагностики важкості депресії та складається з 21 питання. Вони відображують окремі симптоми й негативні думки — настрій, песимізм, почуття неспроможності, незадоволеність, почуття провини, сльозливість, дратівливість тощо.

Час проходження: 5 хвилин

 Пройти тест


Діагностика темпераменту по Айзенку

Це один із найдовших тестів, адже складається з близько 70 запитань. Тест допоможе визначити, до якого типу темпераменту відноситься людина, а також інтроверт вона чи екстраверт.

Час проходження: 15 хвилин

 Пройти тест


Тест Люшера

Кольоровий тест Люшера допоможе визначити психофізіологічний стан людини, рівень стресостійкості, ступінь активності, а також наявність чи відсутність комунікативних навичок. Під час проходження тесту слід обрати колір від найбільш до найменш приємного.

Час проходження: 5 хвилин

 Пройти тест


Тест Ассингера на рівень агресивності

Тест Ассингера на визначення рівня агресивності у відносинах розповість, наскільки ви агресивні при спілкуванні. Загоряєтеся від однієї іскри або сидите і чекаєте на вирішення конфлікту? Тест допоможе з цим розібратися.

Час проходження: 5 хвилин

 Пройти тест


Тест Равена

Тест Равена оцінює здатність до систематизованої, планомірної, методичної інтелектуальної діяльності. Слід відповісти на 60 питань, де шляхом логічного мислення потрібно підставити відсутній фрагмент картинки.

Час проходження: 15 хвилин

 Пройти тест


Тест на ціннісні орієнтації

Тест Мілтона Рокіча був створений для діагностики ціннісних орієнтацій. Він дозволяє досліджувати спрямованість особистості та визначити ставлення до навколишнього світу, до інших людей, до себе самого.

Час проходження: 5 хвилин

 Пройти тест

Фото: Baker Tilly

Тест на рівень емоційного інтелекту Холла

Цей тест допоможе визначити рівень емоційного інтелекту — здатність людини розпізнавати емоції, розуміти наміри, мотивацію і бажання інших людей, а також впливати на почуття інших людей.

Час проходження: 5 хвилин

 Пройти тест


Тест на рівень тривожності Спілбергера-Ханіна

Цей тест допоможе дізнатись, який тип тривожності у вас переважає, наскільки ви схильні до стресів і як це впливає на ваше життя.

Час проходження: 5 хвилин

 Пройти тест


Конец формы

 

Немає коментарів:

Дописати коментар