пʼятницю, 20 січня 2023 р.

                                          ПСИХОТЕХНІКА ДНЯ - STOPP

STOPP – це техніка, яка допоможе в самій складній ситуації, коли всередині вирують емоції. Вона включає в себе аспекти когнітивної поведінкової терапії і медитацію усвідомленості. Ви можете керувати своїми емоційними реакціями навіть в самій запеклій ситуації.

STOPP означає:

· Стоп! (S, Stop). Зробіть паузу на секунду.

· Зробіть вдох (T, Take a Breath). Зверніть увагу на своє дихання, як вдихаєте і видихаєте.

· Спостерігайте (O, Observe). Які думки зараз у вашій голові? Де знаходиться фокус вашої уваги? На що ви реагуєте? Які відчуття ви зараз бачите у своєму тілі?

· Відступіть назад (P, Pull Back). Яка загальна картина? Подивіться на ситуацію здалеку (буквально). Як ще можна глянути на цю ситуацію? Чи є ваша люта думка фактом або думкою? Що є більш розумним поясненням? Наскільки це важливо? Наскільки важливо це буде через шість місяців?

· Дійте (P, Proceed). Що краще всього зробити прямо зараз? Що краще буде для мене, інших, для ситуації? Що я можу зробити, щоб відповідати моїм цінностям? Зробіть те, що буде ефективним і доцільним.

Якщо ви можете вивчити лише один навик, який допоможе більш ефективно регулювати емоції, це саме він. Здатність взяти паузу в момент найвищого роздратування допоможе вам зробити гігантський крок в оволодінні мистецтвом емоційної регуляції.

Немає коментарів:

Дописати коментар