середа, 12 січня 2022 р.

                                                   ПОЗИТИВНЕ МИСЛЕННЯ:

КІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД

Безліч людей прагне до успіху в кар'єрі та в житті, але чи можливо це при песимістичному налаштуванні та впевненості в негативному результаті? Чи зрушиться справа з мертвої точки, якщо людина заздалегідь налаштована на поразку?
Позитивне мислення - це позитивне налаштування щодо світу, до справи і до самого себе, корисна звичка, яку можна і потрібно набувати шляхом старанних тренувань. Наші думки формують наше сьогодення і наше майбутнє, і саме від того, чи будуть вони позитивними чи негативними, залежить те, як ми живемо зараз і як будемо жити завтра.
1. Припинити використовувати негативні слова.
Перестаньте говорити собі, що у вас нічого не вийде, і що ви не зможете зробити що-небудь. Краще взагалі поменше вживати частку «не», замінюючи фрази з нею позитивними твердженнями. Можна взяти на озброєння ряд позитивних афірмацій, промовляючи їх про себе замість негативних думок.
2. Дякувати. Потрібно навчитися бути вдячним за все, що відбувалося і відбувається в житті, навіть якщо вам це зовсім не подобається. Будь-яка подія - це досвід, який робить людину сильнішою і мудрішою. Спробуйте кожен день знаходити і описувати, як мінімум, п'ять речей, за які ви вдячні. Це допоможе бачити не тільки негативні, а й позитивні сторони життя, не зациклюватися на чорних тонах.
3. «Мій ідеальний день». Засновник позитивної психології, американський психолог Мартін Селіґман, для розвитку позитивного мислення пропонує описати в подробицях свій ідеальний день і спробувати його прожити в реальному житті. При цьому головну увагу варто приділяти тому, що важливо має значення особисто для вас. Після того, як ви проживете цей день, потрібно ретельно проаналізувати все, що відбувалося, виділяючи все, що вдалося чи не вдалося, пережиті почуття і емоції, і те, що залишається після. Щось не вийшло? Просто сядьте і напишіть для себе новий «ідеальний день» і проживіть його. Так вашу увагу буде зосереджено на тому, чого вам насправді хочеться, а не на тому, чого хочеться уникнути. Вправу потрібно повторювати до тих пір, поки ви не будете задоволені змінами, що відбуваються.
4. «П'ять позитивних сторін». Це широко відома техніка, яка пропонує знайти п'ять позитивних сторін в будь-яких, навіть найжалюгідніших ситуаціях. Це навчить вас бачити нові можливості там, де інші бачать безвихідь. Потрібно взяти конкретну проблему, проаналізувати її і знайти п'ять вигідних для себе моментів.
5. «Укласти мир із минулим». Як довго можуть мучити людину події минулого? Здається, безкінечно. Живучи минулим, знову і знову занурюючись в нього, людина втрачає сьогодення і нічого не робить для майбутнього. Варто пробачити минулі образи і пробачити себе за помилки, залишити негатив в минулому і сконцентруватися на сьогоденні, усвідомлено проживаючи кожну дорогоцінну мить.

Мислити позитивно - зовсім не означає бути безтурботним. Це означає любити життя, з радістю приймати все, що воно дає, і бачити всі можливі шляхи для розвитку.

Джерело - psychologies.today.

Немає коментарів:

Дописати коментар